sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

DIY muistitaulu

Tämä on Lumienkeli-blogin postaus numero 100! Joku toinen olisi yltänyt tuohon määrään muutamassa kuukaudessa, mutta oma blogini täyttää ensi viikolla 1 vuotta. Siihen nähden vauhti ei siis ole ollut päätä huimaava (varsinkaan tämän vuoden puolella), mutta olen itse tyytyväinen että olen tätä näinkin paljon jaksanut ja ehtinyt muun elämän ohella päivitellä. Mukava saada tehtyjä töitä ja varsinkin niiden ohjeita itsellekin muistiin. Tällä kertaa esittelyyn pääseen jotain muuta kuin virkattuja tai neulottuja töitä mihin täällä on eniten totuttu; itsetehty pieni ilmoitustaulu.

Minulla on ollut Ikean valkoinen pitsireunuksinen SKURAR-magneettitaulu jemmassa jo viime joulusta asti. Vielä se ei ole paikkaansa löytänyt uudesta kodista, mutta se on niin kaunis että kyllä se jonnekin vielä laitetaan. Tarvetta toiselle muistitaululle ei siis olisi ollut, mutta minkäs sitä käsityöihminen itselleen mahtaa kun inspiraatio iskee?
Muutama viikko sitten Sinooperissa vieraillessani kiinnitin huomiota A4-kokoisiin korkkimateriaalia oleviin levyihin. En voinut jättää niitä sinne vaan oli pakko päästä kokeilemaan pienen ilmoitustaulun tekoa.Ostin samalla reissulla myös maalia ja pensselin. Ikean SÖNDRUM-kehyksiä meillä oli jo ennestään reilusti edellisen asunnon valokuvaseinän jäljiltä.
Tuollainen korkki materiaalina imee maalia aika reippaasti ja peittävän jäljen saadakseen täytyi sitä laittaa useampi kerros. Tyylilleni uskollisena vedin ehkä hieman överiksi kun lisäsin vielä vaaleanpunaisen pitsinauhan taulua koristamaan.
Maalin kuivuttua ei muuta kuin kehyksestä lasi pois ja tämä korkkilevy tilalle. Helppoa ja nopeaa.


Mielestäni siitä tuli varsin söpö! Vielä en osannut päättää mitä siihen kiinnittäisin, voi olla että värivalinnan vuoksi tämä päätyy jommankumman tytön huoneeseen. Vähän hillitymmän version voisi sen sijaan laittaa keittiön seinälle ja pitää siinä vaikkapa jonkun lempparileivoksen ohjetta. Pieniä valkoisia nastoja on kuitenkin jemmassa ja hyvinhän ne tuohon upposivat kun testasin.


Onko kukaan muu tehnyt itse ilmoitustaulua vai ovatko ne ylipäänsä jo ihan so last season?

12 kommenttia:

 1. Mun mielestä tosi kiva idea! Kai tällaiset hommat aina pysyy "muodissa" :D En ole itse tehnyt, mutta oon mietiskellyt, että pitäs joku tollanen joko hankkia tai tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! <3 Ja kun vaan taivas on rajana miten tehdä oman näköinen niin mikäs siinä askarrellessa :)

   Poista
 2. Ilmoitustaulut on just kivoja! Ite en omista tällä hetkellä sellaista, mutta onhan ne käteviä. (: Söde tää sun.

  VastaaPoista
 3. Nätti kuin karkki tuo ilmoitustaulu!Meillä on liitutaulymaalilla tehty ilmoitustaulu nyt viimeisin versio.

  VastaaPoista
 4. Ihana! Hyvä idea!
  Aurinkoisia päiviä jatkoon!

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis muistitaulu. Mulla on ihan tavallinen, vähän huonossa paikassa, ei oikein tule käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo se sijainti on aika tärkeä jos haluaa täyden hyödyn irti..Meillä se olisi varmaan se keittiö sellainen paras paikka että tulisi varmasti käytettyä

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3