perjantai 12. toukokuuta 2017

Neulottuja ja virkattuja synttärikoristeita

Blogiani seuranneet tietävätkin että tykkään järjestää lasteni synttärit aina jonkin teeman ympärille. Kahden pienen tytön äitinä läpi ollaan käyty Pieni merenneito, My little pony ja Frozen (näihin postauksiin pääsee halutessaan tutustumaan Juhlat-tunnisteen kautta). Ensi kuussa nuorempi tyttäremme täyttää kaksi vuotta ja tällä kertaa teemana on Disneyn Kaksin karkuteillä eli toisinsanottuna Tähkäpää.Monesti turvaudun koristeluiden suhteen ilmapalloihin ja pompomeihin, sekä toteutuvathan eri teemat vahvasti myös tarjoilujen puolella. Kaksin karkuteillä-elokuvan värimaailmahan on violetti ja keltainen ripauksella vaaleanpunaista, joten tässä oli myös hyvä sauma käyttää niitä surullisenkuuluisia jämälankoja. Keltaisesta neuloin palmikon ja erivärisistä puuvillalangoista virkkasin kukkia, luultavasti ruokapöytää koristamaan.Kuvan mekko oli todellinen löytö Facebookin kirppikseltä, meillä ei nimittäin juurikaan violettia vaatekaapeista löydy, mutta tämä hankinta tuli maksamaan vain hieman reilut 5 euroa ja ei kuitenkaan ole niin juhlava etteikö sitä voisi käyttää muulloinkin.

Tarjoilujen suunnittelu on sekin hyvällä mallilla. Täytekakun suhteen turvaudun taas siskoni osaaviin käsiin ja muuten mennään luultavasti hyväksi havaituilla herkuilla (enemmän suolaista kuin makeaa), mutta kuitenkin teemaa toteuttaen.
Mielipiteitähän nämä teemajuhlat jakavat ja osaa pitää näitä turhuutena. Haluaisin kuitenkin korostaa etten itsekään katso pahalla jos joku ei synttäreihin isommin panosta, varsinkaan minkään tietyn teeman merkeissä. Lapset ovat varmasti tyytyväisiä joka tapauksessa, enemmänhän tämä ainakin näin pienten kanssa on vaan äidin omaa huvia.

Ja äideistä puheenollen; jos en enää tällä viikolla blogin ääreen ehdi niin haluan toivottaa jo etukäteen hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja mummoille, jo oleville ja tuleville! <3

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko!
  Ihana teema!
  Voin vaan kuvitella miten upeat juhlat taas järjestät.
  Ihanaa äitienpäivää sinne!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista Sari! 💖 Samoin sinne! ☺

   Poista
 2. Teemajuhlat on kivoja. Niistä jää hyviä muistoja. (: Mie ainaki arvostan, jos joku jaksaa nähdä vaivaa! Juhlakuvia odotellessa. Ja ei taida mennä kauaa, että pääset jo pikkuprinssinkin juhlia suunnittelemaan. Sitten taitaa olla vähän erilaisia teemoja luvassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin miekin haluisin uskoa et lapsistakin on kiva jälkeenpäin katsella niitä kuvia ja muistella :)
   Meillä on niin et kun on nämä Tähkäpää-juhlat niin laskettu aika on seuraavana päivänä :D Pienellä riskillä siis mennään mut ei näillä ainakaan tähän mennessä ole ollut tapana syntyä ennen aikojaan 🙈 Ristiäisiä olen kyllä kovasti suunnitellut jo nyt! 🙂

   Poista
 3. Söötti mekko! Varmasti ihanat juhlat teillä!
  Ihanaa äitienpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Ihana kun on aihe viettää synttäreitä. Kaunis ja suloinen mekko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ihan jo pelkkä väriteemakin helpottaa koristeiden ja tarjoilujen suunnittelua :)

   Poista
 5. Oih, teemasynttärit on ihania! Eikä tosiaan tarvitse olla mitään kovin kummoisia ja kalliita koristuksia, vaan väriellä ja itse tekemällä saa paljon aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon aina kaikista eniten panostanut ristiäisiin, synttäreihin ei viitsi omaisuuksia käyttää kun ovat joka vuosi ja tosiaan halvallakin ja itse tekemällä saa kyllä vaikka minkälaista koristetta :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3