perjantai 14. huhtikuuta 2017

Operaatio lastensänky

Kivaa pitkäperjantaita kaikille! Täällä herättiin aamulla auringonsäteisiin ja kaiken lisäksi vielä omassa kodassa useamman viikon remonttievakon jälkeen. Ihan mahtavaa kun hommat etenee ja vaikka tekemistä on vielä todella paljon, niin onpahan edes pari huonetta mitä pääsee sisustamaan. Johan tässä vähän vajaassa puolessa vuodessa on vieroitusoireita tullutkin. Tällä hetkellä valmiina on olohuone ja meidän aikuisten makkari. Lastenhuoneita vasta aloitetaan tekemään, joten tuo minun ja mieheni makuuhuone tulee nyt väliaikaisesti toimimaan lasten leikkihuoneena ja jatkamme eri kerroksessa nukkumista. Uuden lastensängyn osto on kuitenkin ajankohtaista jo nyt, koska taaperomme nukkuu vielä päiväunet ja haluaisin että molemmissa kerroksissa olisi joku paikka missä nukkua. Niin ja kovin montaa viikkoahan tässä ei enää ole uusimman perheenjäsenen syntymään ja haluaisinkin että tämänhetkinen kuopuksemme ehtii rauhassa tottua kaikkiin muutoksiin eikä koe että vauva vie hänen sänkynsä. Tyttäremme nukkuu siis edelleen tilanpuutteen vuoksi pinnasängystä, josta on tosin toinen isoista laidoista poistettu jo monta kuukautta sitten. 

Pitkään olin aivan varma että myös toiselle tytöllemme hankimme samanlaisen sängyn kuin esikoiselle, Ikean Brimnes-sarjasta. Aikoinaan tuntui järkevältä ostaa lapselle suoraan 80x200cm sänky eikä mitään välimallia. Tämä päätös on osoittautunut meidän perheessä erittäin toimivaksi ja olen itsekin nukkunut monet yöt tuossa sängyssä. Sängyn saa myös levitettyä parivuoteeksi eikä tuota säilytystilaakaan ei ole koskaan liikaa, joten niistäkin plussaa!

Sänky Ikean Brimnes, kuva vanhasta kodistamme
 Nyt kuitenkin kävi niin että sain kuulla tällaisesta monelle varmasti tutusta sängystä kuin Ikean Kura ja innostuin välittömästi (kiitos vaan Anniina tästäkin villityksestä jos luet tämän :D). Miten tuo olikin mennyt minulta ohi, oikea DIY-ihmisen unelma! Kyseessä on siis käännettävä sänky, eli sitä voi käyttää yhdellä lapsella matalana sänkynä jolloin siihen on mahdollista tehdä esimerkiksi verhokatos tai kiinnittää muita koristeita. Toisinpäin käännettynä taas saadaan parvisänky jonka alle jää kivasti säilytys- tai leikkitilaa. Tai voihan sinne tehdä myös alapedin jolloin päästiin vielä kolmanteen vaihtoehtoon eli kerrossänkyyn.

Kuva täältä
Kuva täältä
Kuva täältä
Netti on pullollaan toinen toistaan upeampia tuunauksia tästä sängystä. Jos pidän Brimnes-sängyn monipuolisuudesta ja pitkäikäisyydestä, niin tämä menee kyllä täysin samaan kastiin. Alunperin ajattelin tosiaan sänkyä ihan vain pienemmälle tytöllemme, mutta mieheni heitti ilmoille idean kerrossänkyvaihtoehdosta ja samassa huoneessa nukkumisesta, jolloin toinen yläkerrassa (eli siellä "pääkerroksessa") sijaitsevista tulevista lastenhuoneista jäisi leikkihuoneeksi. Ja toki kun kolmaskin lapsi on tulossa niin kaikki tämän sängyn ominaisuudet ja hyvät puolet vain korostuvat.
Poikalupaksen takia mietinkin maalaavani sängyn puunväriset rimat valkoisella, jotta se olisi mahdollisimman neutraali, mutta tapetti- ja maalinäytteitä hakiessani huomaan jälleen haikailevani prinsessasävyjen perään..Hups!Tuo Capri on ihana sävy kun nyt siihen mintunvihreään olen niin ihastunut ja se kävisi kaikille. Mutta mites tuo ruusutapetti (sängyssä olevia levy-osia varten) ja Tutut, Vaahtokarkit ja Ballerinat? Pitänee vielä miettiä. Järkevämpäähän se olisi lisätä noita prinsessaelementtejä sitten sen mahdollisen verhon muodossa. 
Mutta johonkin piti nyt päästä purkamaan tätä innostusta ja eri vaihtoehtoja, Ikeaan suuntaamme näillä näkyminen maanantaina joten viikonlopun yli on aikaa sulatella.


Kiva kun pääsee tekemään jotain hauskaa ja erilaista mistä uskoisin lastenkin pitävän! Muuten meillä on hyvin neutraalia, mutta lastenhuoneen kohdalla saa onneksi vähän hullutella.

10 kommenttia:

 1. Ihanaa pitkäperjantaia sinullekin!
  Hauska tuo Kura-sänky, joka muuttuu moneksi. Kivoja mietintöjä sinulla uudessa kodissa!
  Oikein aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samoin sinne! Tuo on kyllä kiva kun voi jokainen tuunata juuri oman näköisen jos sellaisista projekteista tykkää :)

   Poista
 2. Haha luen, ja ole hyvä 😁 Tosta saa kyllä niin ihanan prinsessasängyn tytöille että 😍 Pitäiskin taas päivitellä meidän sänkytilannetta 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo alan vahvasti kallistua siihen et mennään sillä prinsessateemalla ja mietitään (kadutaan?) sit joskus myöhemmin 🙈 No ei mut oikeesti, ei tää niin vakavaa oo jos joutuu joskus vaikka uudestaan maalaushommiin 🙂

   Poista
 3. Ihana toi sänky, hyvä olla noin pitkä.Lapset kasvavat äkkiä.
  Voi kun toi Ikea olis meidän lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja meillä on aika huonosti nukkuvia lapsia että on tullut tosiaan monet kerrat nukuttua lapsen vieressä jolloin iso sänky on ihan ehdoton :)
   Sanopa muuta, meiltäkin on pitkä matka lähimpään Ikeaan :/

   Poista
 4. Kivoja juttuja. (: Tässähän saa jo sitten vähän jännätä, koska uusi perheenjäsen saapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meidän lapsilla ei oo tapana syntyä ennen laskettua aikaa eli vielä saadaan varmasti odotella monta viikkoa :D

   Poista
 5. Kiva toi sänky idea. Mun vanhimman tytön mies teki niiden vanhemmalle tytölle (2 v) just ton tyylisen sängyn, tuli tosi kiva.
  Tsemppiä loppu raskauteen.
  Ja oikein mukavaa tiistai päivää sulle sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noista saa vaikka mitä :) Kiitos! Samoin sinne :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3